A 10W és 20W LED tulajdonságai

A 10W és 20W LED tulajdonságai

10W Power LED
10W Power LED

Tegyük fel, hogy van egy kirakata, amire szeretné jobban felhívni a figyelmet. Nemcsak a szép dekoráció jelenti a megoldást, mert sokkal nagyobb hatás érhető el a LED-es megvilágítással. Megrendelhető például a 10W Power LED, amelyet azonban érdemes előbb megismerni, hogy eldöntse, megfelel-e a célra, és biztosítani tudja-e a működéséhez szükséges feltételeket. A Power LED ugyanis csak úgy használható, ha a hűtés is biztosítva van.

Amennyiben nem rendelkezik külön hűtéssel, tönkremegy. Ezért nem ajánlott elhamarkodottan dönteni. A 10W Power LED egyéb jellemzői között felsorolható a fényáram, ami 1000 Im, valamint a szín, ami lehet semleges, meleg vagy hideg fehér. A maximum áram 1050mA, valamint a nyitó feszültség átlagosan 9.0V – 10.0V. Ami a sugárzási szöget illeti, 160 fokot kell megemlíteni. A LED chipek száma 9 darab, sorosan kötve, tehát 3×3. A 10W Power LED, mint ahogy azt már említettük, külön fűtést igényel, tehát csakis akkor rendelje meg ezt, ha biztosítani tudja a feltételeket.

Egyéb információkat erről a típusról megtalál a linkre kattintva. A másik közkedvelt típus a 20W LED, amiről szintén részletes információkkal szolgálnak az oldalon. Íme némi ízelítő a tulajdonságairól. A fényáram terén 2000 Im-ről beszélhetünk, a szín pedig ugyancsak a fehér különböző változatait foglalja magában. A max áram ez esetben 1400 mA, a nyitó feszültség pedig értelemszerűen magasabb, mint a 10W esetében, pontosabban 17.0 V – 18.0 V. A nagy LED 20 db chipet tartalmaz, sorosan kötve. Így hát 4×5 db elosztásról beszélhetünk.

A sugárzási szög ugyancsak 160 fok, valamint szintén szükség van a külön hűtésre, akárcsak az előző típus esetében. Az ára kicsivel drágább, de nagyon jó minőségű LED-et kap a pénzéért, így hát mindenképp megéri befektetni ebbe. A minimális rendelési mennyiség csupán 1 darab, így hát nem kell attól tartania, hogy a 20W LED csak nagy mennyiségben vásárolható meg. Keresse a www.megaled.hu oldalt, ha szeretne több típusú LED közül is válogatni, esetleg egyéb elektronikai alkatrészek érdeklik.