A csicseriborsó számtalan elkészítési módja

Csicseriborsó
Csicseriborsó

Aki vegetáriánus, annak nincs mindig egyszerű dolga, amikor az étkezésről van szó. Sokszor ugyanis nehéz változatosan táplálkozni, mert az a tévhit terjedt el, hogy kevesebb lehetőség van erre. Azonban a csicseriborsó a vegák egyik kedvenc étele, sőt, a húsevők is szívesen fogyasztják például fasírt formájában, mert roppant ízletes. Magas a magnézium-, vas- és cinktartalma, ráadásul a felhasználási területe is változatos. A leggyakoribb forma nyilván a fasírt, de sokan levesnek vagy köretnek is elkészítik.

Mi több, salátákhoz is felhasználható, mert mindegyik esetben megőrzi a finom ízét és a tápanyagértékét. A csicseriborsó jó hatással van az érrendszerre is, tehát a fogyasztása csakis előnyökkel jár. A csicseriborsó fasírt formában bármilyen alkalomra elkészíthető, nemcsak akkor, amikor egy vegetáriánus ismerősnek szeretne a kedvében járni. Az viszont tény, kedveskedhet neki azzal, hogy végre ilyen étel is kerül az asztalra, ugyanis a vegákra kevesen gondolnak. De a hús mellé is nagyon jól passzol a csicseriborsó bármelyik formája.

Print Friendly

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás