hegyikristály

A hegyikristály a kövek királya

Az ékszerek kiválasztásánál sok hölgy a természetben megtalálható alapanyagokhoz fordul. A hegyikristály olyan színtelen ásvány, ami a legtöbb karkötőben és nyakláncban megtalálható. Elsődleges lelőhelye az Alpok, ahol a mai napig a nagy olvadások után indulnak a keresésére. Léteznek olyan előfordulási helyek, ahol mindig nagyobb valószínűséggel találhatóak, de át szokták kutatni a patakokat, ahol a víz magával sodorja a darabokat.

Az ásványokba általában apró repedések kerülnek, a kereskedők viszont a teljesen hibátlan darabokat fizetik meg inkább. Nemcsak gyűrűk, hanem szinte bármilyen ékszer készíthető belőle, ráadásul sok természetes gyógyító szerint, az egészségünkre is pozitívan hat.

Például oldja a depressziót, segíti a hormonháztartást és a hagyományok szerint megvéd a démonoktól. A hegyikristály átlátszó, viszont a napfény hatására tartalmazza az összes színt. Sok embernek megtalálható a lakásában, mivel úgy tartják, hogy ez az egyik legerősebb, a természetben megtalálható ásványok között.