A kertfenntartásba számos feladat tartozik, amit tavasszal, nyáron és ősszel el kell végezni

Kertfenntartás

A kertben szinte sosem áll meg a munka, csak a téli hónapokban. Már tavasszal, február végén el kell kezdeni a metszést bizonyos fák esetében. A kertfenntartási munkák elvégzése sok időt és szakértelmet is követel, főleg akkor, ha sok a különleges növény és fa az udvarban. Ha nem érez magában valaki annyi affinitást, hogy maga végezze el ezeket a munkákat, akkor keressen fel egy kertészeti céget, aki tavasztól őszig elvégzi a fűnyírást, sövény vágást, ültetést és permetezést.
Fontos a keletkező hulladék elszállítása is. Ha van rá a kertben lehetőség, akkor komposztálni is lehet, melyből egy-két év elteltével szerves, zöld trágya lesz. Ezt kiszórva a veteményes kertbe vagy a fák tövébe, szemmel látható eredmény tapasztalható a növények fejlődésével kapcsolatban.
Ez a kertfenntartó cég budapesti villák és kertes házak körüli parkok és kertek gondozását vállalja. Csak nagy szakértelemmel bíró kertészek dolgoznak, akik a legkülönlegesebb feladatokat is elvégzik, ami lehet pl. a délszaki növények téli védelmének kialakítása.
Mindenképpen vegye fel a kapcsolatot a céggel, ha úgy gondolja, hogy nem lesz ideje sem tehetsége a kertészkedéshez, mégis szereti azt, ha a teraszon üldögélve gyönyörködhet a szép, buja növényzetben és a belőle áradó különleges illatokban.