lúdtalpbetét

A lúdtalpbetét mindenkinek hasznos

A lúdtalp egy ortopédiai elváltozás, ami lehet veleszületett és szerzett is. Az utóbbit az állómunka, a nagy fizikai megterhelés és akár egy rossz cipő is okozhatja, ezért nagyon fontos a megelőzés, illetve a tünetek minél hamarabbi felismerése. A speciális lúdtalpbetét sokat segíthet, hogy ne alakuljon ki a láb boltozatának megereszkedése, de akkor is ajánlott az alkalmazása, ha már jelentkezett a probléma.

Egészséges lábak esetén szinte észrevétlen marad a cipőben, a lúdtalppal rendelkezőknek pedig sokkal kellemesebbé, kényelmesebbé teszi a járást, mozgást és az álló helyzetben végzett munkát, feladatokat is. Tehát lényegében bárki által alkalmazható, csak éppen a cél fog változni, prevenció vagy a kellemetlenségek enyhítése miatt kerül a cipőbe.

Egyébként bizonyos lábbelikben már eleve be van építve egy lúdtalpbetét formáját idéző alkalmatosság, ami arról ismerhető fel, hogy a cipő belsejében felfedezhető egy kiemelkedő rész, ami éppen a lábfej hosszanti boltozatához fog kerülni. Ezek a modellek minden esetben kényelmesebbnek bizonyulnak, mint az egyszerű társaik, de ezen utóbbiak is sokkal komfortosabbá és egészségesebbé tehetőek, ha lúdtalpbetéttel együtt használják.

Szerezzen be egyet Ön is a harmoniagyogyaszat.hu oldalon és próbálja ki, hogy milyen változást észlel, amikor benne van a cipőjében a lúdtalpbetét és amikor nincs! A különbség mindenképpen számottevő lesz, akár van problémája a lábával, akár nincs, tehát biztosan arra fog szavazni, hogy ezentúl, amit csak lehet, lúdtalpbetéttel együtt fog viselni.