A pigmenthiányos bőr megóvása a Naptól 2

A pigmenthiányos bőr megóvása a Naptól

Pigmenthiányos bőr
Pigmenthiányos bőr

A vitiligó a mai napig viszonylag idegen területet képez a bőrgyógyászok számára, hiszen az ismeretek ezen a téren számos problémára nem ajánlottak még megoldást.

A pigmenthiányos bőr, bár fájdalommentes, mégis befolyásolja az egyén közérzetét és önértékelését. Ráadásul a fehér foltok nyáron kifejezetten komoly gondokhoz is vezethetnek, hiszen az egészséges bőrrel szemben, máshogy érinti a napfény. Több készítmény is segít a probléma esztétikai síkján.

Természetesen, ez nem azt jelenti, hogy a betegséget meggyógyítják, viszont eltakarhatóak a pigmenthiányos bőr részei, ezáltal csökken a napos időben a kockázatok mértéke. A Vitix tabletta például olyan étrend kiegészítő, amelyik befolyásolja a vitiligós foltok kialakulásának mértékét.

A Viticolor pedig elfedi a fehér foltokat, hiszen önbarnító hatással rendelkezik, ezért nem kell mindennap alkalmazni. A pigmenthiányos bőr esetében, a színezett fényvédők is védik a foltokat az erős napfénytől, valamint a leégés is megelőzhető a segítségükkel.