A raktárkezelő program rugalmasan alakítható

A raktárkezelő program rugalmasan alakítható

Raktárkezelő program
Raktárkezelő program

Nagymértékben megkönnyíti a cégtulajdonos vagy ügyvezető döntéshozását, ha naprakész nyilvántartása van mindenről. Egy raktárkezelő program nemcsak a készletet, de a termékek árait, beszállítókkal, megrendelőkkel, ügyfelekkel kapcsolatos adatokat is rendben tartja.

Ha a sok vevő között vannak kiemelt partnerek is, akik nagyobb forgalmat bonyolítanak, akkor a program lehetőséget ad cégenként meghatározni, hogy adott termékre vagy termékcsoportra mekkora árkedvezményt kaphat, százalékban vagy összegben kifejezve.

Ha nagyobb mennyiségben forgalmazott termékek is szerepelnek a kínálatban, amelyeknél lépcsős árszámolást alkalmaznak, akkor a raktárkezelő programban meg kell adni az árkategória sávokat, és az ügyfél rendelésekor a rendszer a mennyiség szerint számolja ki a végösszeget, függetlenül attól, hogy végfelhasználói árról vagy nagyker árról van szó.

Nagyobb forgalmú helyeken hasznos lehet az ügyfélkártya nyomtatás is, amelyről elég a vonalkódot beolvasni, nem kell kikeresni az ügyfél nevét, ezáltal gyorsabb a vásárlás lebonyolítása. A raktárkezelő program sávos kedvezmény megadását is támogatja. Vevőnként meg lehet határozni, hogy milyen forgalom után mekkora kedvezményt kapjanak.

Ahol valamilyen termelés, összeszerelés is része a tevékenységnek, ott a raktárkezelő program összeállítás modulja bizonyul hasznosnak. Az adott termék és szükséges mennyiség kiválasztása után a program kiszámolja, hogy a raktáron levő készletből mennyi a maximálisan előállítható darabszám. Ha minden rendben és véglegesíti a kezelő az összeállítást, akkor a legyártott termék mennyiségével növekszik a készlet, a felhasznált alkatrészek, hozzávalók pedig kivonódnak a raktárkészletből.

A termékekhez állományokat is tud rendelni a raktárkezelő program, legyen az bármilyen szöveges, képi vagy hangállomány, amely fontos információkat hordoz az adott darabról. Így a termékkel kapcsolatos minden információ egy kattintással elérhető lesz. Ha a megrendelő kér egy példányt a kezelési útmutatóból vagy a minőségi bizonylatból, akkor gyorsan kinyomtatható.