A tetőtéri ablakoknál a beázás elleni védelem nagyon fontos a beépítéskor

Tetőtéri ablakok

Egy padlástéri lakásban a beázás elleni védelem az egyik legnehezebb. A tetősíkon lecsurgó eső a tetőtéri ablak szigetelésében könnyen utat váj. Ezt csak a megfelelő szigetelő anyagokkal lehet megakadályozni. Nem mindegy, hogy milyen márkájú az adott ablak és az sem, hogy milyen precízen van az betéve. Nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy a legkisebb rések is el legyenek tömítve, ha tényleg azt szeretnénk, hogy a szépen festett fal a tetőtéri lakásban ne legyen az első nagyobb felhőszakadás után foltos a bejövő esőtől.
Ezeknek az ablakoknak a hőszigetelésére is gondolni kell, mert nincs is egy padlástéri lakásnál forróbb hely a nyári kánikulában. Minden irányból reggeltől estig éri a napfény a háztetőt, így a tetőtéri ablakok megfelelő szigetelése fontos, főként ha klímát használunk.
Arra is figyelni kell, hogy jól lehessen zárni az adott ablakot, mert a betörők sokszor a tetőn keresztül próbálkoznak bejutni a lakásba.
Ha szeretne tényleg minden kellemetlenséget kiküszöbölni egy tetőtéri ablak kapcsán, akkor mindig jeles márkák termékét vásárolja meg. Ha segítség kell a beépítéshez, akkor kérje ki ennek a cégnek a szolgáltatását, amely a tetők kapcsán otthon van, bármiről is legyen szó!