A vezeték nélküli riasztó igazán hatékony

A vezeték nélküli riasztó igazán hatékony

Remek találmány a vezeték nélküli riasztó
Remek találmány a vezeték nélküli riasztó

Az idő és a modern technikai eszközöknek a fejlődésével nagyon sok minden megváltozott, a biztonsági rendszerek terén is. Ma már nem kell külön kábelhálózaton keresztül összekötni az érzékelőket a vezérlőkkel, ugyanis a vezeték nélküli riasztó kifejezetten könnyen és gyorsan telepíthető. Ettől függetlenül, nem javasolják a szakemberek a kimondottan csak rádiófrekvenciás egységek beépítését, de vannak olyan esetek, amikor nincs más megoldás.

A hagyományos riasztók, általában a villanyszereléssel együtt kerülnek bekötésre, mert ilyenkor a kábelezés egyszerűen elvégezhető. Előfordul azonban, hogy erre nincs lehetőség és ilyen esetekben a vezeték nélküli riasztó jó megoldásnak számít.

Az áramforrások általában egy-két évig bírják a használatot, majd cserére szorulnak. Természetesen ez a megterhelés és gyakran fellépő fizikai tényezők tekintetében (hideg) változhatnak. Az időnkénti rendszeres ellenőrzés során, hamar felismerhetőek az ilyen jellegű problémák és könnyedén kezelhetőek egy gyors cserével.