Allah és a félelem a Koránban

Allah és a félelem a Koránban

Allah
Allah

Az iszlám vallásban is megjelenik a Mindenható, aki a világ teremtője, mindennek tudója. Nincs hozzá hasonlítható lény, egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik. A Koránban számos tanításban szerepel Allah neve.

Látható, hogy a Mindenható a jó cselekedetekre hívja fel a figyelmet. A Koránban olvasható, hogy a hívőknek félniük kell Istenüket. A félelemnek köszönhetően, a hívők nem követik el az iszlám vallás főbb bűneit, így amikor meghalnak, a Paradicsomba jutnak.

Aki nem féli Allahot, elköveti a hét főbűn egyikét és a Pokolba jut, ahol szörnyűséges körülmények között kell várniuk a Végső óra eljövetelét.

A félelem tehát ösztönző az iszlám vallásban. A Korán számos tanításában olvasható, hogy mit jelent a félelem. Azok, akiknek elszorul a szíve a félelemtől, imádkoznak és böjtölnek és attól félnek, hogy Uruk nem fogadja majd be őket. Allah a világegyetem megteremtője. Ő tudja egyedül, hogy mikor jön el a Végső óra, azonban addig jeleket küld a hívői számára, hogy ne kövessenek el bűnöket, ezáltal a Paradicsomba juthassanak.