Az állattartás bizony nem olcsó dolog. Kiszámoltuk a költségeket

Az állattartás bizony nem olcsó dolog. Kiszámoltuk a költségeket

A kutyatartás költségei
A kutyatartás költségei

Kevesen hinnék el bizonyíték hiányában, hogy a következő adatok helytállóak. Amennyiben az egyszerű falusi bácsikát megkérdezünk, szerinte mennyibe kerül egy házi kedvenc tartása, szembe mosolyog velünk, legyint egyet és azt válaszolja, hogy ez nagyon elenyésző. Falun valószínűleg, de városon is ilyen olcsó az állattartás? A kis házi kedvenc, jelen esetben egy kiskutya tartása nem kerül olyan kis összegbe.

A kötelező oltások beadatása nem kevesebb, mint 20.000 Ft, ez már startból elég szép összegnek számít, főleg egy olyan valaki számára, aki az átlagbérből él meg. A veszettség elleni oltás külön számít, amit évente szükségszerű beadatni. Be kell szerezni néhány játékot is számára, ha nem szeretnénk, hogy a gazdi papucsait rágja szét.

A mindennapi ellátása, főleg ha nem szereti a házi kosztot, szintén számottevő. Póráz, nyakörv, fésű, edény, amiből eszik, ugyancsak növeli a kiadásokat. Tehát megállapíthatjuk, hogy nem is olyan olcsó manapság kiskutyát tartani. Bár azt is hozzá kell tenni, hogy hatalmas szeretet lakozik a kutyusokban és megéri kiadni rájuk a pénzt.