Az izomhúzódás kellemetlen tüneteket okoz

Fájdalmas izomhúzódás

A folyamatos testmozgás is néha káros lehet az emberi szervezetre nézve. Hiába az egészséges életmód, folyamatos testmozgás, előfordul időnként, hogy túlságosan megerőltetjük magunkat és ilyenkor izomhúzódás vagy valamilyen hasonló izomsérülés következik be, amelyek komoly panaszokhoz és szövődményekhez vezetnek. Az izom egy rugalmas szövet, de meglehetősen sérülékeny, ha nincs megfelelően bemelegítve, karbantartva. A hirtelen, szokatlanul nagy erőfeszítések rendszerint kárt tesznek bennük, ami komoly fájdalmakat vonnak maguk után.

Az izomhúzódás fájdalmas dolog és a merev izom sokkal sérülékenyebb. Ilyenkor a legjobb megoldás a pihentetés. Gyakran fordul elő ilyen panasz a nyakunkon, a nem megfelelő testhelyzetben történő alvás során. Ha a nyak és a gerinc nem egyenes, reggelre előfordul nyaki fájdalom vagy izomhúzódás. Ez akár napokig is eltarthat, akárhogy pihentetjük. Javasolt a vény nélkül kapható gyógy-krémek vagy más készítmények használata, a hatékonyabb és gyorsabb felépülés érdekében.

Előfordulnak olyan elváltozások, traumák a testünkön, amire nem létezik közvetlen gyógymód. Ilyen például a napallergia. Bőrünk nem minden esetben képes ellenállni a Nap sugarainak, ilyenkor pedig allergiás reakciók alakulnak ki. A napallergia kezelése meglehetősen nehéz, ezért kiemelten fontos annak megelőzése. Erős napfény esetén, érdemes inkább árnyékban tartózkodni és kerülni a közvetlen napsugárzást. Például, ha napozás után 24 óra elteltével vagy rövidebb időn belül apró, piros pöttyöket, foltokat vagy duzzanatokat észlel a testén, joggal feltételezhető a napallergiás reakció kialakulása.

A napallergia kezelése házilag gyártott gyógynövényekből előállított krémmel és antioxidánsokkal megoldható. Ezek a szerek enyhítik a panaszokat, de a teljes gyógyulást a pihentetés és az árnyékos helyeken való tartózkodás segíti. Számos esetben halljuk a különböző médiákból, hogy napozni csak a reggeli és késő délutáni órákban szabad. Napallergia kezelése és megelőzése céljából, használjunk magas faktorszámú naptejet, ami védi a bőrünket a Nap káros hatásaitól és meggátolja a leégést!