Diákok által átköltött versek

Átköltött versek

Iskolás éveik alatt általában sok mindenben kipróbálják magukat a fiatalok, kisebb-nagyobb eredménnyel és változó lelkesedéssel. A sport, az irodalom, a nyelvek, a természettudományok mind olyan területek, amelyekkel akkor érdemes foglalkozni, ha az ember amellett, hogy ért hozzájuk, érez valamilyen szintű vonzalmat irántuk.

Átköltött versek- diák versek

Hogy ez a vonzalom csak fellángolás vagy olyan, amire lehet is építeni, az csak akkor derül ki, ha az illető egy kis időre beleássa magát az adott dologba. Éppen ezért van lehetőségük a diákoknak egyrészt a hivatalos órákon kipróbálni, hogy mi az, ami igazán tetszik nekik, másrészt különórákon is részt venni, ahol különlegesebb, nem kifejezetten a tananyaghoz tartozó területekkel is megismerkedhetnek. A középiskola évei alatt nagyon sok tanuló az irodalom felé fordul, írói, költői képességeit próbálgatja, rímeket farag és történeteket ír. Van, aki ezt csak a saját szórakoztatására teszi, és senkinek nem mutatja meg irományait, mások viszont felolvassák, elküldik barátaiknak, vagy ha lehetőség van rá, publikálják is. Nem csak saját verseket szoktak írni, hanem olykor közismert költeményeket írnak át. Ezek az átköltött versek sokszor nagyon népszerűek lesznek, és a sikeresebbek hamar kijutnak az iskola falai közül. Általában valamilyen szinten az adott témánál maradnak, de azt humoros formára írják át.

A cél nem csak a nevettetés, hanem az is, hogy egy komoly dolognak megláttassák a vicces oldalát, így oldva valamelyest a feszültséget, ugyanakkor nem ritka, hogy egy került, tabunak számító témát dolgoznak fel. Nagy szükség van erre is, hiszen mindig vannak olyan kérdések, amelyeket mindenki egy kicsit háttérbe szorít, mert kényelmetlen beszélni róluk, pedig muszáj lenne, mert másképpen nem jut el az ember oda, hogy kialakítsa a saját véleményét. A legtöbb embernek az átköltött versek között is megvannak a kedvencei, amiket könnyen megjegyez. A lehetőséget meg kell adni minden diák számára, hogy kipróbálja magát ebben a műfajban, hiszen lehet, valamikor majd nagy költővé válik.