DogTech: Az apportírozás tanítása

kutyaKöztudott dolog, hogy minden kölyök szívesen labdázik, lelkesen kergeti azt a kerek guruló valamit, amit részben játéknak, részben menekülő, megfogható zsákmánynak néz. Éppen ezért ha a kiskutyát (vagy akár az idősebbet is) apportírozni tanítjuk, az egész eljárásban csak abban van szükség bíztatásra és beavatkozásra, hogy a kutya oda is hozza elénk a labdát, és parancsszóra vagy anélkül letegye. A DogTech a kiképző felszerelések tekintetében is elsőrangú.

Strapabíró és minőségi DogTech  játékok, apportok találhatóak felszereléseik közt, és a Pacsizoo-nál ráadásul olcsón, alacsony áron beszerezhetjük. Tanítás előtt éheztessük ki egy kissé a tanítványt. Azután vegyünk egy DogTech labdát vagy DogTech apportfát, szereljük fel magunkat jutalomfalatokkal, és menjünk valamilyen füves területre, lehetőleg csendes, zavartalan helyre, ahol az állat figyelmét nem vonhatja el semmi a megtanulandó feladattól. A legtöbb tulajdonos a „köszönöm” szót használja, amikor azt akarja, hogy kutyája a visszahozott tárgyat elengedje. Használjuk hát mi is ezt a kifejezést.

Dobjuk el a labdát vagy apportot, a kutya valószínűleg utánaszalad, felkapja, majd közelünkbe érve valahol ledobja. Várjunk, amíg elég közel hozza a labdát ahhoz, hogy a kezünkben lévő jutalomfalatot megszimatolhassa. Cseréljük el vele a labdáért a falatot. Ahhoz, hogy étvágyát kielégítse, a labdát természetesen el kell engednie. Amikor ez megtörténik, kapjuk el és „ köszönöm” kíséretében gyorsan adjunk neki egy falatot. Így játszi könnyedséggel megtanítható kutyánk az apportírozásra.

A megfelelő kiképző felszereléseket keressük a pacsizoo webáruházban, ahol számtalan DogTech nyakörv, hám, póráz, játék, kiképzőfelszerelés közül válogathatunk kedvező árakon ingyenes házhozszállítással.