Egy videó segíthet a honlap készítésben

Egy videó segíthet a honlap készítésben

Honlap készítés
Honlap készítés

Mielőtt bárki is nekivág egy komolyabb honlap készítésbe, nem árt tudni ennek az egyedibb tulajdonságait. Mindezt a honlap készítés megköveteli, minden esetben. A honlap típusát tekintve, lehet statikus és dinamikus. A statikus lapok tartalma mindig állandó marad, tehát nem változik, csakis manuális átszerkesztés által. Ez főként a bemutatkozó oldalaknál figyelhető még.

Ezzel szemben, a dinamikus fajták alapeleme az úgynevezett motor, aminek köszönhetően többszörösen elvégezhetőek az azonos műveletek. A hírportálokra jellemző legfőképp ez a típus, hiszen itt a forráskódot nem kell állandó módon manuálisan szerkeszteni. Ennek oka, hogy a honlap-motor állítja elő az egészet, ami voltaképpen teljes mértékben sablonszerű.

A HTML és JavaScript webes nyelv használható a statikus típusúaknál, míg a dinamikusaknál pedig PHP, Java leíró nyelvekre is szükség lehet. Ezeket tudva, talán már egyszerűbb lesz nekikezdeni a honlap készítés lépéseinek. Mindenképp segíteni tud az alábbi linken található, profi módon összeállított videó is: https://www.youtube.com/watch?v=gazkjut5Z1Y