Fehér csoki cukorból és vajból

Fehér csoki
Fehér csoki

A csokoládéról mindenki tudja, hogy barna, aminek a mélységét az édességben lévő kakaótartalom határozza meg. A fehér csoki igazából nem tekinthető valódi csokoládénak, hiszen nem tartalmaz kakaót, csak kakaóvajat. A fuszerescsokolade.hu webáruházban megvásárolható curryvel, vagy matcha zöldteával készült fehér csokoládé 29,5 %-os kakaóvaj tartalommal rendelkezik. A fehér édességről elmondható általánosságban, hogy főként cukorból, vaníliából, tejből és vajból készítik.

A speciális csoki szobahőmérsékleten nagyon nehezen olvad meg, mivel a kakaóvaj olvadáspontja elég magas. A fehér csoki szerkezete leginkább a tejcsokoládéhoz hasonlít, ami a szájban könnyedén szétolvad. Hebert Candies-től eredeztethető ez az édesség, aki 1955-ben kezdett el foglalkozni a gyártásával. A fehér csoki akkor vált igazán népszerűvé, amikor a Nestle elkezdett Amerikában Alpine White Chocolate néven édességet forgalmazni. Természetesen a fuszerescsokolade.hu áruházban elérhető változat pikánsabb, a currynek köszönhetően.