Felsőoktatás, te drága!

Felsőoktatás, te drága!
Felsőoktatás, te drága!

Tisztelettel megértem a tüntető diákokat, de felmerült bennem egy kérdés, ha mindenki bölcsésznyelvészjogász szeretne lenni, akkor ki fog konstruktívan részt venni a dübörgő gazdaság apokaliptikus megvalósulásában?

Ki fog két téglát egymásra rakni?

Ki fog egy cipzárt megvarrni?

Ki fog éttermekben főzni?

Ki fog vasat olvasztani?

Ki fogja a cipőnket megjavítani?

Ki viszi át fogában tartva a Szerelmet a túlsó partra? Ja, ezt nem ide!

Ha csak nem a munkanélküli bölcsésznyelvészjogászok, mert tény és való, lassan olyan vastag lesz az értelmiségi réteg, hogy árvízkor bevethetnénk őket homokzsák helyett.

Tévedés ne essék, minden tiszteletem az értelmiségieké, de valahogy olyan érzés ez, mintha senki nem akarna fizikai munkát végezni! Pedig egyetemi oktatási szintre is fel lehet emelni a fizikai munkás képzést!

Új szakok indulhatnának!

A jogász képzés keretén belül lehessen felvenni a kaszás képzést is.

–          első félév: kasza fenés, kasza pengetés – legmagasabb osztályzat, aki „olyan szépen feni, feni, pengeti a kaszáját, oda várja estére a babáját!”

–          második félév: kaszálás a gyakorlatban – ismerkedés a „szerszám” működésével, gyakorlásképp néhány jogi kérdésben el is lehet kaszálni csoporttársainkat.

Előadó: Kasza Tibor

A vezetőképzés keretén belül lehessen felvenni a hivatásos autóvezetés szakot.

–          vezető oktató – tetszés szerint választható szőke hölgy, akinek a budapesti alsó rakparton 33 percbe tellett három mozdulatból megfordulnia, Daewoo Tico típusú személygépjárművével,

–          parkoló előadó Hajdú Péter, téma: „Hogyan parkoljunk X5-ös BMW-vel rokkantparkoló helyen, elegánsan keresztbe?”

–          sebességváltó kipróbálása a Gyorskocsi utcában,

–          vizsgamunka: a Die hard 6 forgatásán Bruce Willis nyugger bicajának vezetése, miközben tetszés szerint piros hó vagy öregasszonyok potyognak az égből.

Építészmérnök szakon belül lehessen felvenni a kőműves szakot is. Számtalan olyan gyakorlati elemet sajátíthatnak el a hallgatók, amelyek e kétkezi munkához elengedhetetlenek.

–          első félév: egy feles, nem feles, sokkal jobb a literes – köbméterbe való átalakítása és a „máma még nem ittam semmit” című sláger borgőzös elsajátítása.

–          második félév: „amit raktak délig, leomlott estére, amit estig raktak, leomlott reggelre” enigma megfejtése.

–          vizsga munka: 40 milliós ház felépítése 10,5 millió forint megtakarításból Miskolctapolcán.

A képzésekre való online jelentkezéshez nyomja meg számítógépe kikapcsoló gombját, vagy kattintson ide! Nem ide, oda! IDE!”