fényvédő

Fényvédő a napi rutin részeként

A káros napsugarak egyre nagyobb veszélyt jelentenek ránk, illetve az egészségünkre, tehát rajtunk is napról-napra nagyobb a felelősség, hogy megfelelően védekezzünk ezek ellen. Amellett, hogy a kritikus időszakokban árnyékban vagy ami még jobb, a házban ülünk, arra is oda kell figyeljünk, hogy ne induljunk el még kora reggel és borús időben sem anélkül, hogy fényvédő lenne a csupasz bőrfelületeinken.

Hiszen már a reggeli napsütés is okozhat problémákat és a felhők sem jelentenek védelmet a káros hatások ellen. A legjobb, ha a fényvédő használatát beépítjük a napi szépségápolási rutinunkba és akkor idővel olyan természetessé válik, mint például a napindító hidratálás vagy az esti arctisztítás.

Így biztosan sohasem felejtjük el és nem kell azon izgulnunk, hogy vajon mi lesz a következménye annak, hogy a verőfényes napsütésben sétálunk, biciklizünk vagy éppen dolgozunk órákig. Persze az is fontos, hogy olyan fényvédőt találjunk, aminek az összetevői nem okozhatnak gondot, hiszen a különböző vegyi anyagok éppen olyan károsak lehetnek, mint a napsugárzás.

Ennek érdekében, érdemes a bio, természetes hatóanyagokból és fizikai fényvédelmet biztosító ásványi pigmentekkel készült változatok között keresgélni, ugyanis ezeket kimondottan úgy alkotják meg, hogy a lehető legkisebb eséllyel idézhessenek elő bármiféle panaszt.

Persze a növényi összetevőkre is lehetnek egyeseknek allergiás reakciói, de a bio fényvédő esetében nem ismertek hosszú távú negatív hatások, így nagyobb biztonsággal teheti próbára bárki. Ha pedig beválik, akkor a nyaralások alkalmával se hagyjuk otthon, hanem használjuk az első napozáskor akár a teljes testfelületen, még nagyobb odafigyeléssel!