Foghúzás fáj, de nem mindig!

Nem fáj a foghúzás

Bár titkoljuk, de alapvetően félénkek vagyunk mi, emberek. Persze egy nagyanyai jó tanács alapján „jobb félni, mint megijedni”, azonban ez nem minden területre vonatkozik. A legtöbb ember mégis fél a fogorvostól. Sokan úgy gondolják, hogy a foghúzás fáj és rettentő kínt okoz, ezért inkább szenvednek és marékszámra szedik a fájdalomcsillapítókat. Rosszul teszik, mert a foghúzás fáj, ha a kiválasztott fogorvosi rendelőben nincs megfelelően felszerelve, nem optimális az érzéstelenítő szerek mennyisége és minősége, valamint ha a beavatkozást végző fogorvos nem rendelkezik kellő rutinnal. De csak ezekben az esetekben szükséges fájdalmat elszenvednie a páciensnek!

Ez a veszély azonban a budapesti Etele Dental fogászati klinikán nem fenyegeti Önt. Itt kiválóan képzett szakemberek dolgoznak, a leghatékonyabb érzéstelenítő szereket használják és a fogászat modern eszközparkkal van felszerelve. Tehát, ha ide fordul segítségért, elfelejtheti azt a gondolatát, hogy a foghúzás fáj, mert nem fog semmit érezni! A szövődmények elkerülése érdekében, a szakemberek figyelemmel kísérik a gyógyulás folyamatát, ellátják megfelelő tanácsokkal is, amelyeket a foghúzás után követnie kell.

Foghúzás előtt tanácsolni szokták a fogkő eltávolítását. Sokan ezt is fájdalmasnak gondolják, pedig az ultrahangos fogkő eltávolítás menete rendkívül egyszerű és fájdalommentes. Időnként mese nélkül el kell végezni ezt a folyamatot, mert túl az esztétika hiányán, a fogkő súlyos problémákat is okozhat. A fogakon maradt lepedékből képződik a fogkő és ahogy telik az idő, ez folyamatosan gyarapszik, irritálja a fogínyt, amitől az begyullad, vörös színűvé válik.

A folyamat első jele a fogmosáskor jelentkező vérzés, aminek nem szoktunk nagy jelentőséget tulajdonítani, pedig kellene. Mert ha az ultrahangos fogkő eltávolítás el van hanyagolva, lassan, de biztosan megkezdődik az íny pusztulása, sorvadása. Ez a folyamat észrevétlenül történik meg, ugyanis a fogkőképződés nem fáj. Hosszútávon megtámadhatja a fogak szerkezetét is, így azok mozogni kezdenek idővel. Nem is érdemes folytatni, inkább történjen meg az ultrahangos fogkő eltávolítás menete!