Glossza főszereplőjeként

Glossza főszereplője

A tudomány fejlődésével egyre több olyan lehetőség van, aminek a segítségével a hazánkban és a nagyvilágban történt eseményeket rövid időn belül bárki olvashatja, láthatja. Ez egyrészt jó, hiszen így mindig tájékozottak lehetünk, és lépést tudunk tartani az aktuális dolgokkal, másrészt viszont néha egy kicsit túl sok az információ, és megtörténik az is, hogy ezek egymással ellentétesek, és mielőtt hitelt adnánk nekik, először meg kell győződnünk arról, hogy valóban igaz.

A glossza főszereplője

Egyesek szeretnek eltávolodni a világ híreitől, és csak azokkal foglalkozni, amik rájuk is tartoznak, konkrétan befolyásolják az életüket, mások viszont mindig követik az újdonságokat, szeretik tudni, hogy ki, mikor, mit mondott, és azt tovább is gondolják, értelmezik, összevetik az eddig hallottakkal, elemzik. Vannak, akik az ilyen elmélkedéseiket meg is szokták osztani, újságokban közlik, vagy személyes weboldalukon glossza formájában. Úgy írják meg gondolataikat, hogy közben nem rejtenek véka alá semmit, nem titkolják esetleges ellenérzésüket, kétségüket, vagy éppen az alany iránt érzett ellenszenvüket, amit valamilyen megnyilvánulásával kiváltott belőlük. Előttük nem lehet eltitkolni a rejtett szándékokat, és ha van egy elszólás a mondottakban, akkor az biztos, hogy nem marad szó nélkül. Ember legyen a talpán, aki egy ilyen írás főszereplője lesz, hogy tudja a leírtakat a saját épülésére felhasználni.

De nem csak az egyes emberek által elmondottak lehetnek egy ízes glossza témái, hanem a világ eseményei is. Nem az lesz a cél, hogy objektíven értelmezzék a történteket, hanem az, hogy rámutassanak olyan pontokra, amelyek talán nem annyira feltűnőek mások számára, hogy megfogják a gyenge szemeket, hogy a kritikát útjára engedjék. Mire jók az ilyen írások? Segítenek észrevenni más szempontokat is, megvilágítani más oldalról is a dolgokat. Persze nem kell mindent készpénznek venni, lehet szelektálni, és egy saját szűrőn átengedni mindent. A mai, nagyon sokszínű és néha követhetetlen világban szükség van arra, hogy az ember mindent széles spektrumon keresztül vizsgáljon.