A gyulladáscsökkentők fontos szerepet játszanak

Gyulladáscsökkentők

A legtöbb gyógyszer rendelkezik valamilyen mellékhatással. Ezért a problémák kezelésére mindig körültekintően kell terméket választani. Például az ízületi fájdalmakat nemcsak szteroidos gyulladáscsökkentők használatával lehet enyhíteni, hiszen léteznek különféle gélek és kenőcsök, amelyeknek semmilyen mellékhatása nincsen. Ezeket a termékeket megvásárolhatja a patikákban akár vény nélkül is. Ha ezek a készítmények már gyengének minősülnek, akkor mindenképp váltson át tablettára, valamint forduljon kezelőorvosához vagy egy reumatológus szakorvoshoz!

A gyulladáscsökkentők a leggyakrabban alkalmazott készítmények, mivel nagyon sokan ezekhez a készítményekhez nyúlnak először a problémák esetén. Viszont természetes formában is fogyaszthatja, így a negatív utóhatásoktól teljesen védve lesz a szervezte. Például tea formájában juttathatja el a szervekhez, ami készülhet gyöngyvesszőből, fehér fűzből, ördögkaromból, kurkumából valamint babérból. Az ilyen kúrát érdemes többször elvégezni, mivel vértisztító, így a panaszok kialakulását is megelőzheti. A gyulladáscsökkentők szedése hosszú távon tabletta formájában gyomor- és bélrendszeri mellékhatásokat okozhat.

Ezért mindenképp figyeljen oda milyen panaszokra, milyen készítményeket fogyaszt. Az inak megfeszülése, rándulása nagyon sok esetben sport, valamint erős fizikai munka miatt alakulhat ki. Az izomhúzódás krém segítségével orvosolható. Ezek a fájdalmak a legtöbb esetben a vállakon, a lábakon, a karokon, illetve a háton jelentkeznek. A legjobb, ha a kezelést már helyben, a sérülés pillanatában elkezdi. Előfordulhat, hogy egy duzzanat alakul ki a sérült testtájékon.

Először is fontos, hogy jegelje le a fájó részt, így a hideg hatására összehúzódnak az erek, és a fájdalom is enyhülni fog. Ezután az izomhúzódás krém alkalmazásával kezelendő és emellett még pihentetni is kell, hogy később ne jelentkezzenek a panaszok. Addig ne erőltesse, míg az teljesen nem gyógyul meg! Fájdalomcsillapító hatása miatt a keringést is javítja, ez sokban segít a gyógyulásban. Az izomhúzódás krém használatával hamar elmúlik, hűsítő hatásának köszönhetően pedig azonnali enyhülést hoz.