A nevetés is lehet „orvosság”

A nevetés „orvosság”

Ha számba vesszük barátainkat, ismeretségi körünket, azt láthatjuk, hogy egyesek mindig vidámak, jókedvűek, mások viszont folyton panaszkodnak, és le vannak törve. Azt gondolhatnánk, hogy ez azért van így, mert nagyon különbözik az életük, a vidámakkal folyton csak jó dolgok történnek, sikeresek, boldogok, a többiek viszont tele vannak sikertelenséggel, nyomorúsággal, és rengeteg problémával küzdenek.

Viszont ha kicsit közelebbről szemléljük az életüket, akkor azt láthatjuk, hogy nem sokban különböznek az életkörülményeik. Ha teljesen belátnánk a színfalak mögé, akkor valószínűleg sok esetben azzal szembesülnénk, hogy a derűs emberek is rengeteg nehézséggel küzdenek. Mi lehet akkor a titkuk, ami úgy néz ki, hogy mégis könnyebbé teszi a mindennapjaikat? Az egyik titok minden bizonnyal a hozzáállásban rejlik. Szokták néha hangoztatni, hogy a boldog ember nem egy ember jó életkörülményekkel, hanem egy ember bizonyos hozzáállással.…

A román-magyar meccs margójára

Bár az észtek ellen aratott győzelem kicsit elvette a románoknál szerzett csúfos vereség élét, mindennek ellenére az a jó a magyar emberekben, hogy mindenki ért a focihoz. Kicsik és nagyok, értelmiségiek és munkanélküliek mindenki komoly megjegyzést tud fűzni vereséghez és győzelemhez egyaránt. Ám mielőtt válogatottunk ekézése fellobbanna érdemes elgondolkodni azon a nem elhanyagolható tényen, hogy még egyetlen meccsen sem kaptunk gólt a Himnusz alatt. Valahogy erről mindenki jótékonyan elfelejtkezik.

Na, de ne szaporítsuk a szót, hanem nézzünk meg végre egy igazi külföldi értékelést, amit valódi nevén Senor Jesus del Rosia Montana Montesíno Arana del González Perez tár ország-világ elé, ami mindenképp megér egy meccset…akarom mondani: misét!

 

A youtube legjava

A legjobb crazy videók
A nevetés mindig jól jön

Valaki volt olyan bátor, és összeszedte a 2012-es év, ma 2013-ban is legjobbnak vélt, legviccesebbnek tartott youtube videóit. Előre szólok, hogy ha nem akarod kedves olvasó kávéval, vízzel, üdítővel egyéb ételmaradékkal leköpni a monitort, akkor erre a kilenc perc, tíz másodpercre tegyél félre mindent. Tessék kikapcs!
Vigyázat spoileres leszek!
Tanúi lehetünk, amint a vidám tűzijáték géppuskaszerű ropogással robban fel, ami a Csillagok háborúja effekt felhozatalát is kenterbe vágja, bár a közönség sikolya alapján akár ufonauták, vagy égből potyogó horvát öregasszonyok elől is menekülhettek volna. Ám ez a sikoly más, mint az a sikoly, amit egy bika elől menekülve hallat az ember! Hiába, aki nem torreádornak született…annak csak ez marad!
Ugyan már Kimi Raikönnen is eltévedt a 2012-es Brazil Nagydíjon (itt ni, meg is mutatom), nincs abban semmi nevetséges, ha egy rallys tőle tanulta a fogást, vagy lehet épp fordítva történt?! Kimi tanulta a rallys csávótól? Persze jó az, ha a gyerek időben megtanulja, hogy asszony verve, pénz számolva…ezt sugallja apuka nevetése is. Hogy is van a mondás? Kutya harapást szőrével, na de a zebra harapást mivel gyógyítják? Eddig úgy tudtam csak a kapa nyél sülhet el visszafelé, de ezek szerint az ágyú is?
És ez még csak az első perc! Ha igazi kocka nevető izmokat akarsz akkor sürgősen nézd meg a videót!

Hogyan használjuk autónkat?

Tudtad, mennyi csodát rejt az autód?
Tudtad, mennyi csodát rejt az autód?

Ha már úgyis sok szó esik a közlekedésről, az autós közlekedés kultúrában való jártasságunkról, annak autósonként eltérő egyéni értelmezéséről, akkor miért ne eshetne szó arról is, miképp használhatjuk, és mire is valók a járművünkben található berendezések. Lehet, hogy van még új a nap alatt!

  1. Fényforrások – első lámpa – szigorúan csak a jobb oldali működhet! A bal oldalit, Hank Moody példáját követve szerelővassal ki is üthetjük, mert minek az? Bőven elég, ha az egyik izzó szívja az akkumulátort. A szembejövők este talán még meg is sajnálják szegény félszemű autónkat, azért villognak.
  2. Fényforrások – ködlámpa – égjen ki a szomszéd szeme is! Meg a szembejövőé! Akinek az agyán köd van, érthető, miért használ éjjel-nappal ködlámpát.
  3. Index kar – használata megzavarhatja a sofőrt a vezetésben. Ugyanis ütemes kattogó, pittyogó hangot ad, amitől könnyen alfa állapotba kerülhet a vezető, ami a közlekedésbiztonságra nézve igen csak veszélyes. Használata nem javasolt, még indokolt esetben sem! Majd csak kitalálják, merre akarunk irányt változtatni. Amiért mégis megtaláljuk az eszközt a gépesjárműben, annak egyetlen jelképes oka van, hogy a sofőr a dühét levezesse. Mert, ha a bal kéz kinyújtott középső ujjával húzzuk le az indexkart azzal rejtve, de be tudunk inteni szabálytalankodó autós társunknak, ez pedig felszabadítja a vezetőben a düh és a stressz érzését.
  4. Duda – dudálni csak szépen, ahogy a csillag megy az égen! A dudával figyelmeztethetjük a zöld jelzésen átkelő gyalogost, hogy amiért neki zöld, attól még mi nem biztos, hogy kivárjuk, míg átér!
  5. Gázpedál – ezzel etetjük a gépesjármű motorházában lakó lovakat, a lovak száma sok mindentől függ, arra azonban mindenképp vigyázni kell, hogy a ménes lehetőség szerint soha ne szaladjon széjjel.
  6. Kuplung – váltókar – a kettőt egyszerre használjuk, ez komoly összehangolt mozgást igényel. A kuplung pedál benyomása után, lehetőleg minél rövidebb idő alatt kavarunk egyet a váltókarral.  A benzinkavarással hozzájárulunk a gépesjármű hatékony működéséhez.
  7. Fékpedál – megállásra kényszeríthetjük vele a járművet, a fékpedál használatának elmulasztása opcionálisan nem választható következményekkel járhat. Csatt, bumm, reccs hanghatások kíséretében a karosszéria elemek úgy válhatnak le járművünkről, mint zsíros kenyér a mennyezetről.

Világ mosolyai ide gyűljetek! Smile to the world!

Néhány hónapja útjára indult egy nagy szabású projekt, amelynek célja, mosolyokat gyűjteni a világból a világnak. A kezdeményezés neve: Smile to the world. Öt fős nemzetközi filmes csapat vállalta magára, hogy mosolyt gyűjt a világ minden részéről. A projekt küldetése mosolyt adni azoknak, akiknek a sors szűkön mérte a boldogságot. A boldogság alatt pedig sok mindent érthetünk. Hisz egyénre szabott az a bizonyos körülmény, ami miatt valaki boldognak érezheti magát, és olykor a boldogsághoz kevés is elég. Igen, akár egy mosoly is boldoggá tehet egy embert!

Hétvégi nevetés

A cím maga egyben a rovat címe is. Minden hétvégén egy pillanatra, a nevetésé legyen a főszerep. A nevetés, mind a mai napig a viccekkel érhető el leghatékonyabban, egy jól kiélezett poén képes robbanásszerű nevetést előidézni belőlünk.

Hódoljunk hát eme nemes, és lélekemelő tevékenységnek! Nevessük ki kétségeinket, blokkjainkat, szegénységünket vagy gazdagságunkat, esetleg kifogástalan vagy félresikerült életünket! A nevetéssel nem vagyunk kevesebbek, sokkal inkább többek, feltörhet belőlünk az egészséges jókedv, és az sem kizárt, hogy a végén rákapunk annak ízére! Hajrá! Olvasd tovább!…

Nevetés – titkos gyógyító erő

A nevetés nem csak humorból fakadhat!
A nevetés nem csak humorból fakadhat!

Olyan óriási koponyák kutatták a nevetés okát, mint: Platón, Arisztotelész, Hobbes, Kant, Schopenhauer és Freud, összességében lassan kétezer éve kutatjuk, mi állhat a nevetés hátterében. Elődeink a mai modern tudományos megállapítás szerint rossz úton jártak, ők kifejezetten a humor oldaláról közelítették meg a nevetés miértjét. Ám ez ennél sokkal összetettebb. Miért is?

Nevettél már kényszerből? Nevettél már csak azért, hogy együtt nevess barátaiddal? Nevettél már zavarodban? Nevettél már egy kérdésre adott válasz helyett?

Ezek mind-mind olyan élethelyzetek, amelyek gyakran nélkülözik a humort, és mégis nevetünk. Erre mondhatjuk azt, hogy a nevetés olykor egy védekező mechanizmus vagy egy túlélési eszköz, akár egy stresszhelyzetet is feloldhatunk ezzel.

Éppen ezért erre tudatosan is érdemes figyelnünk, hogy napi rutinunkban legyen jelen a nevetés. Adjunk agyunk, idegrendszerünk ezen részének, mert ettől közérzetünk is sokkal kellemesebb lesz, világképünkből eltűnnek az olykor jogosan látott fekete felhők.…