Kinek ajánlható fel az adó 1 százaléka?

Kinek ajánlható fel az adó 1 százaléka?

Az adó 1 része menjen jó helyre
Az adó 1 része menjen jó helyre

Néhány ember megtesz mindent azért, hogy segítsen másokon. Ennek érdekében bizonyos civil szervezetek kerülnek bejegyzésre. Ezek lehetnek egyesületek, alapítványok. Számos kezdeményezés és cél van, a daganatos gyerekek támogatásától egészen az állatok és környezet védelméig. Nem feltétlenül kell tagok legyünk, mégis az adó 1 kis részét magányszemélyként vagy vállalkozóként egyaránt felajánlhatjuk.

Ehhez ki kell választani egy adott szervezetet, amelyiknek a munkája szimpatikus számunkra. Mielőtt azonban nekilátnánk a papírok kitöltésének, figyelni kell néhány apróságra. Az adott szervezet jogosult kell legyen az adó 1 százalék fogadására. Ez csak akkor lehetséges, ha az alapító okiratából kiderül, hogy közhasznú tevékenységet folytat.

Nem elég azonban ezt leírni, mert ténylegesen el kell végezni a tevékenységet. Amennyiben ez megfelel a törvényi előírásoknak, akkor az adó 1 % már mehet is. Ebből a pénzből aztán olyan dolgokat lehet véghezvinni, amelyek a mi támogatásunk nélkül nem valósulhattak volna meg.