Középpontban az iPhone 6s kijelzője

Középpontban az iPhone 6s kijelzője

3D Touch technológia
3D Touch technológia

Az iPhone 6s a kijelző tekintetében már megjelenésekor is igazán iránymutatónak számított az okostelefonok piacán, amit mi sem bizonyít jobban más, minthogy az Apple a hetedik generációs készülékében sem tudott lényeges újdonságokat felvonultatni a képernyő tekintetében. Sajnálatos módon a kijelző az iPhone 6s egyik ismert gyengepontja is, hiszen a problémás készülékház miatt könnyedén sérül, ellenben ez tudására és képességeire nyilván semmilyen negatív hatást sem gyakorol. Hogy mégis mire képes a telefon kijelzője?

Amiben az iPhone 6s és az iPhone 6s Plus kijelzője különbözik

Mint ismert, az iPhone 6s-ből kétféle változat létezik a piacon, így a standard, kisebb kiadás mellett a Plus jelzővel illetett nagyobb verzió. A kettő leginkább csak méreteiben különböztethető meg egymástól, így míg a kisebbik 4,7 hüvelykes képátlóval rendelkezik, addig az iPhone 6s Plus már 5,5 hüvelykes képátlóval büszkélkedhet. A méretbeli különbségből kifolyólag így a kisebb képernyő csak 1334×750 képpontos felbontásra képes, méghozzá 326 ppi képpont-sűrűség és 1400:1 kontrasztarány mellett, miközben a nagyobb kijelző már a full HD, avagy az 1920×1080 képpontos felbontásra is alkalmas, méghozzá 401 ppi képpont-sűrűség és 1300:1 kontrasztarány társaságában.

A kijelzőről általában

Az iPhone 6s Retina HD-kijelzője a fentieket leszámítva azonban teljes egészében megegyezik egymással mindkét modell esetében, így széles formátuma mellett LED-es háttérvilágítással és 3D Touch technológiával rendelkezik, hogy a legjobb megjelenítés mellett az érintésre érzékeny felület a lehető legpontosabban, és a leggyorsabban képes legyen lekövetni mozdulatainkat. Mindkét modell esetében jellemző még mindemellett az 500 cd/m2 maximális fényerő, valamint a széles látószöget biztosító, kettős tartományú képpont-rendszer, aminek hála erős napsütésben, vagy a kijelző oldalirányú megtekintésekor is a legjobb képminőséget és láthatóságot kapjuk.

Mindezen felül az iPhone 6s kijelzője teljes mértékben megfelel az SRGB szabványnak, miközben lehetővé teszi a kijelző nagyításán túl azt is, hogy egyszerre több nyelvet és karakterkészletet tudjon megjeleníteni a felhasználó számára. Habár a képernyő elég sérülékeny, a kisebb karcolásoknak és az ujjlenyomatoknak nagyon jól ellenáll azáltal, hogy gyárilag bevonták egy hatásos zsírtaszító réteggel.