Makita fúrókalapács három funkcióval

Makita fúrókalapács

Még a betonfal sem állhatja útját. A Makita fúrókalapács a legkeményebb helyzeteket is megoldja. Könnyedén beállíthatjuk, hogy mit szeretnénk vele fúrni. Talán a legnagyobb előnye a beton fúrása, de lyuggathatunk faanyagot és téglát is, sőt, a megfelelő fúrófejjel a fémek sem okoznak problémát.

Általában háromfunkciós szokott lenni, ami azt jelenti, hogy választhatjuk az egyszerű fúrást, ilyenkor a kalapács nem dolgozik, csak villámgyorsan pörög a fúrófej és elkészíthetjük így a kívánt furatokat fába, fémbe, műanyagba, stb. Az ütvefúrással pedig a betonfalakban fúrhatjuk ki előre a csavarok helyét, amelyek majd egy bizonyos berendezés vagy polcot, bútort fognak rögzíteni.

Egy hosszabb fúrószárral felszerelve, a Makita fúrókalapáccsal átfúrhatjuk a falat teljes vastagságában, viszont arra figyeljünk oda, hogy hová lyukadunk ki vele, mert egy rosszul irányzott fúrásnak nem várt következményei lehetnek. A Makita fúrókalapács harmadik opcióként a kizárólagos vésés lett beiktatva.

Ekkor nem kezd el pörögni és így egy vésőre cserélve a fúrófejet, kivéshetjük például a villanyvezetékek helyét a betonfalakban vagy leválaszthatjuk a falról a lecserélni kívánt csempéket. Könnyebben fogjuk felszedni a járólapokat is a Makita fúrókalapács használatával. Ebből látszik, hogy igazán kemény munkákra lett tervezve. Megtörténhet, hogy betonfúrás során a fúrószár beakad, általában ez olyankor történik, amikor egy fémdarab közé szorul. Ebben az esetben a forgási iránya megváltoztatható, ugyanis a Makita fúrókalapácson ez is állítható.