Milyen hatású a napallergiára krém?

Izomhúzódás tünetei

Egy hirtelen mozdulat hatására, vagy ha bármiféle bemelegítés nélkül kezdünk komoly edzésbe, bizony előfordulhat, hogy hirtelen hasító fájdalmat érzünk valamelyik testrészünkben. Ez az érzés nagyon kellemetlen, sokszor a fájdalom teljesen letaglóz bennünket.

De tudni kell, hogy amint megjelennek az izomhúzódás tünetei, a mozgást azonnal abba kell hagyni. Egyébként nem is tehetünk mást a fájdalomtól, mert különben izomszakadás is bekövetkezhet. Sokfélék lehetnek az izomhúzódás okai, például a súlyemelőknél a nagy terhelés miatt következhet be.

Maratoni futóknál, kerékpárversenyzőknél viszont a hosszú ideig tartó fokozott terhelés váltja ki. Azonban a mindennapok hajtása közben is kialakulhatnak az izomhúzódás tünetei, nem kell ehhez sportolónak lenni. A kezelése során a fő cél az izomszövet épségének a megőrzése, valamint a mielőbbi regeneráció elősegítése.

A legfontosabb mindig az izom pihentetése, de a meleg vizes borogatás, illetve a nem szteroid tartalmú gyulladáscsökkentő kenőcsök alkalmazása is. A fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatással rendelkező gyógynövények kivonatait tartalmazó krémek használata is ajánlott az izomhúzódás tünetei megszüntetésére.

Viszont, ha sportolás és nehezebb fizikai munka, mint például a kertben végzett tavaszi, őszi munkálatok alatt nem az izmunkat terheljük meg, még mindig fennáll az a veszély, hogy a napsütés hatására napallergiát kapjunk. Ebben az esetben javallott a napallergiára krém sürgős alkalmazása.

Ugyanakkor józan logikával tudjuk, hogy a napallergia elleni leghatékonyabb kezelés a megelőzés. Amennyiben már megtörtént a baj, akkor kezelhetjük gyulladáscsökkentő gyógynövényekből előállított krémekkel, antioxidáns vitaminokkal házilag.

Ez persze, csak enyhe tünetek jelentkezése esetén ajánlott. Egy kiváló minőségű napallergiára krém nagyon jól kezeli a kellemetlen tüneteket. Tanácsos beszerezni ezt, ugyanis soha nem tudhatjuk, hogy mikor lesz szükségünk rá. Tanuljuk meg, hogy az életben egyetlen betegségnek sem kell tűrnünk, már ha van rá ellenszer.