Morbid viccek és egyebek társaságában

Morbid viccek

Az internet, facebook, instagram világában nagyon sok ember tapasztalja, hogy mennyire nagy szükség van a személyes kapcsolatokra, a közös időtöltésre, baráti összejövetelekre. Sajnos gyakran azt lehet látni, hogy egyre kevesebb időt szánnak ezekre, sok fiatalnak már több „virtuális” barátja van, mint „igazi”.

Morbid viccek társasága

Az interneten való kommunikáció lehet, hogy sokszor zökkenőmentesebb, könnyebb elkerülni a konfliktusokat, viszont nem tudja azt a hangulatot hozni, mint egy összeülős, kávézós, borozós, beszélgetős, nevetős találkozás. Az ilyeneken lehet igazán megtapasztalni, hogy milyen egy igazi mély beszélgetés, ilyenkor lehet megtanulni meghallgatni a másikat, figyelni és odafigyelni, átérezni az együvé tartozás élményét. Ezeken az összejöveteleken, baráti találkozásokon általában több fázis figyelhető meg. Helyet kapnak a komoly témák, személyes dolgok, nagyvilági események megbeszélése, de aztán sorra kerül az ugratás, poénkodás, történetek mesélése, morbid viccek, szellemes beszólások. Tulajdonképpen ezeknek is ugyanúgy megvan a haszna, mint a komoly témáknak, hiszen ilyenkor tud egy kicsit kikapcsolni az ember, kiengedni a gőzt.

Az ilyen alkalmak segítenek abban, hogy az addig történtek helyre kerüljenek, kicsit más szemszögből is rálásson az ember a világra, megtudja azt, hogy mások hogyan viszonyulnak bizonyos dolgokhoz, illetve sokszor az ilyen beszélgetések során ébred rá az ember a hibáira, rossz viszonyulására. Ha ezekre nem kerülne olykor sor, és állandóan csak a munkával, és az azzal kapcsolatos dolgokkal foglalkozna mindenki, sokkal szürkébben telnének a napok.

Aki már tapasztalta, az tudja, hogy mit jelent egy nehéz munkahét után a barátokkal átbeszélni az eseményeket, elmondani az örömöket és a negatív élményeket, nevetni nagyokat, gátlásokat levetkőzve poénkodni, morbid viccek és más komolytalanságok társaságában kicsit végre lazulni. A legnagyobb rohanásban is érdemes ilyen alkalmakra időt szánni, és így feltöltekezni új erővel, energiával ahhoz, hogy szembe lehessen nézni az élet igazán nagy dolgaival.