A pajzsmirigy betegség tünetei nem kirívóak

A hormonháztartás egyensúlyának felborulása csúnya következményekkel járhat és sokáig még csak fény sem derül a bajok okára, annyira általánosak ezek a tünetek. Hiszen a fejfájás, a fáradékonyság, a súlynövekedés nem feltétlenül jelent betegséget, azonban a pajzsmirigy rendellenes működésére is csak ezen szimptómák utalnak.

Éppen ezért, a jelek összességére kell figyelni és ha túl sok nem mindennapi jelenséget tudunk felfedezni, akkor érdemes szakértővel kivizsgáltatni magunkat. Ha gyakran gyötör fejfájás, látszólag ok nélkül, vagyis nem ér a szokottnál több stressz, nem kínoz semmilyen betegség, vagy mindig fáradtnak érezzük magunkat, akármennyit is alszunk, pihenünk, akkor az gyanakvásra ad okot.

Ugyanúgy a gyors súlygyarapodás és a fogyásra képtelenség esetén is fennáll a pajzsmirigy betegség esélye, így mihamarabb konzultálni kell egy orvossal. Jó esetben kiderül, hogy nincs baj a pajzsmirigy működésével, de ha mégis az a ludas, akkor kezelésre lehet szükség. Sőt, ha a pajzsmirigy nem megfelelően működik, akkor az életmódváltás is nélkülözhetetlen.