betonfesték

Számos esetben kell a betonfesték

Az emberek a festék szóra többnyire a lakásuk és a ház körüli tárgyak időtálló festésére gondolnak, holott nagyon sok más, speciális festékanyag is létezik. Ilyen a betonfesték is, ami a medence aljára, az épületek folyosóira, a garázs padlózatára, esetleg az utak festésére ideális.

A beton a világon a legjobban elterjedt építőanyag, mivel kivitelezése viszonylag egyszerű és a készítéséhez felhasznált anyagok – kő, kavics, homok, cement, víz – nagyon olcsók. A megszilárdulása előtt bármilyen formába önthető, így a betonlapok gyártásától kezdve, a medencekészítésen át egészen az aszfaltozást megelőző betonos alapozásig, széles körben lehet alkalmazni.

Sok esetben egyszerű, magas fényű betonfesték kerül a tetejére, garázsokban vagy épületek folyosóin találkozhatott már ilyen megoldással. Előfordulhat, hogy a félkész lakások és házak padlózatánál is a betont fényes felülettel fedik, de ettől függetlenül bármilyen meleg vagy hideg burkolatot rá lehet tenni, a megfelelő rögzítő anyag segítségével. De nemcsak lakkszerű, hanem matt és színes festék is létezik. Rendszerint útjelzésre használják, olyan helyeken, ahol már nem kerül újabb aszfaltréteg az úttestre.

Raktárak és műhelyek betonalapjára is használhatóak, amivel ki lehet jelölni a termékek, raklapok helyét, emelők és szállítógépek útját, parkolóhelyét. A betonfesték felhasználása a medencegyártásban is helyet kap. Egyes változatok egy teljes, gumisabb fedőréteget képeznek a medence alján, más betonfesték viszont a jelzések és a felosztás feltüntetése miatt szükséges.