Szerelmes idézetekkel fejezhetjük ki a legjobban érzéseinket

szerelmes idézetek
szerelmes idézetek

Bizonyára mindenki emlékszik, amikor egy iskolai fogalmazásban irodalmi művekből vett sorokkal tettük színesebbé az írásainkat. Az idézés módját azonban tanulni kell. Lábjegyzetben kell szerepeltetni a szerelmes idézetek forrását, melyben megjelöljük a verses kötet íróját, a mű címét, a versszakot és az adott sort.
Hétfőn kezdődnek a magyar érettségik, így lehet, hogy éppen Petőfi Sándor egyik Júliához írt szerelmes versét kell elemezni. Ilyenkor elkerülhetetlen a fogalmazásunkba a fontosabb szerelmes idézeteknek a beleszövése, sőt kötelező is, hiszen másként hogyan is tudnánk az adott hexametert elemezni.
A világirodalomban felelhető legszebb szerelmes idézeteket a Rómeó és Júlia című Shakespeare drámában olvashatjuk. Szinte nincsen olyan ember, aki ne ismerné a mű történetét, amely a szerelem erejét egy tragédián keresztül mutatja be.
Az interneten találunk olyan honlapokat, melyek tele vannak szerelmes idézetekkel. Ha éppen udvarolunk, akkor nagyon jól jönnek a romantikus tartalmú versekből kivett sorok egy szerelmes levél írásakor.