Kifinomult műszerek széles kínálata

Szigetelési ellenállás mérő kiegészítő csomaggal

Ki ne javított volna meg elektromos vezetéket házilag?! Nem kellett hozzá más csak egy szigetelőszalag, meg egy kombinált fogó. A drótok összetekerésével már meg is volt oldva a probléma.

Ez a gyakorlatban valóban működik, de nem mindig célszerű. Bár otthon ritkán történik meg, hogy indokolt lenne a szigetelési ellenállás mérő használata, ipari körülmények között mégis gyakran előfordulhat, kiváltképp az olyan helyeken, ahol rendkívül érzékeny műszerekről van szó.

Ha a tápegységgel nincs semmi gond, akkor a hiba valószínűleg valamelyik vezetékben lehet. Elég egy apró szakadás, egy kis feszültségingadozás és az adott műszer mindjárt nem működik megfelelően, például hamis értékeket mutat, ami akár egy egész projektet is veszélybe sodorhat.

A szigetelési ellenállás mérővel viszont kideríthető, hogy tulajdonképpen melyik az a vezeték, amelyik a problémát okozza. Mivel már csak a muszeroazis.hu kínálatában is nagyon sokféle szigetelési ellenállás mérő található, ezért fontos elolvasni a leírást, mert ebből kiderül, hogy hányféle beállítási lehetőséget kínál.