Tequila, az egzotikus italok kedvelőinek

Tequila, az egzotikus italok kedvelőinek

Tequila, ahogy mi szeretjük
Tequila, ahogy mi szeretjük

Baráti társaságokban, családi összejöveteleken mindenki szívesen fogyaszt egy kis szíverősítőt, csak úgy hangulatfokozóként vagy étvágyjavítóként. A globális kapitalizmus hatására, ma már igen változatos italok állnak a rendelkezésünkre. Aki a helyi jellegzetességek helyett, szívesebben kortyolna valami egzotikusabb italt, annak a Tequila biztosan ízleni fog. Mexikó egyik jellegzetes nemzeti itala igen népszerűvé vált hazánkban is.

Talán a rituális fogyasztási módjának köszönhetően vált olyan közismerté, bár eredeti hazájában simán, kísérő nélkül isszák, de nálunk, az amerikai divatnak megfelelően, sóval és citrommal fogyasztják az italt. A Tequila a kék agavé szárából készül erjesztéssel, valamint lepárlással.

Ez a növény csak Mexikó egyes részein él és sokan összekeverik a kaktuszokkal, pedig még csak közeli rokonságban sem állnak egymással. A lepárlás után néha egyből palackozzák az italt, de olykor tölgyfahordókban érlelik eltérő ideig. Így az érlelés hiánya, illetve az érlelési idő alapján többféle Tequila létezik.