Tiszteletet érdemel a tradicionális pezsgő

Tradicionális pezsgő

Egyszerű fogyasztóként olykor el sem tudjuk képzelni, hogy mennyi munka van egy bizonyos termékkel, amíg az végül a poharunkban köt ki. Ebből adódóan érdemes sok tiszteletet mutatni azon italokkal szemben, amelyek komoly munkafolyamatokon esnek át. Ki gondolná, hogy például a tradicionális pezsgő átlagban 24-36 hónapot is érlelődik.

Természetesen ezt ne úgy képzeljük el, hogy mozdulatlanul áll a pincében és 2-3 év múlva lesz elővéve, mert néhány havonta bizony dolog van vele. A tradicionális pezsgő először is rendszeres forgatás alatt áll. Úgynevezett prizmákba helyezik el és az üvegeket ezen tárolóban folyamatosan cserélgetik, egyik helyről a másikra rakják, eltérő beállításokkal.

A fejjel lefelé fordítás például elengedhetetlen, a seprőtelenítéshez. A tradicionális pezsgő ugyanabban az üvegben lesz értékesítve, amiben a kiforrása történik. Egyszerűen hihetetlen maga a születésének története, ami minden kortyban benne van. A végső fázis előtt még bizonyos utóérlelésen is átesik a tradicionális pezsgő, amiből adódóan egy sajátos élesztős íz jellemzi.