Többféle változatban elérhető a kerti medence

Kerti medence

A nagy melegek ellen sokan szeretnek a vízbe húzódni. Szerencsére ehhez már nem kell elmenni egy külön strandra vagy tópartra, mert a saját kertünkben is rendelkezésre áll a kerti medence, hogy belecsobbanjunk bármikor. A technológia fejlődésével és a piaci verseny kialakulásával, már igen olcsón jutunk hozzá a különböző típusokhoz. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy minden gondolkodás nélkül vásárolhatunk.

Kezdetben tudjunk meg többet a kerti medencéről és azoknak megannyi változatáról! Létezik puhafalú és fémvázas kivitel egyaránt. Van, amelyiket csak a talaj felszínére lehet felhúzni, míg mások belesüllyeszthetőek a földbe. Bármelyik kerti medence mellett is tegyük le a voksunkat, talán a legfontosabb feladat a tökéletes helyszín kiválasztása.

Az mindenekelőtt egyenletes kell legyen és a zavaró tárgyakat, amilyen lehet egy éles kő vagy üveg, muszáj eltávolítani. Általában homokból készítenek egy puha felületet, amibe jól beágyazódik a kerti medence, a víznyomás hatására. Ha mindez elkészült és már telve van vízzel, akkor jöhet a folyadék tisztaságának megőrzése. Ez a művelet szintén nem egyszerű, mert az algák gyorsan szaporodásnak indulnak, a fokozott napsütés hatására.

Vegyszerekkel vagy különféle szűrő berendezésekkel lehet kellően kordában tartani a fejlődésüket. Amikor a kerti medence használaton kívül van, akkor érdemes azt letakarni egy fóliával, mert így melegen tartható a víz, valamint a különféle szennyezőanyagok sem hullnak bele. Betartva a néhány fontosabb szabályt, a kerti medence minimális törődéssel maximális élvezetet fog nyújtani a számunkra. Tegyük kellemessé a tikkasztó nyarat a saját strand felállításával!