Vicces karácsonyi köszöntők – kinek illik küldeni és kinek nem?

Vicces karácsonyi köszöntők

A karácsony mindannyiunk életében különleges időszak, hiszen ilyenkor igyekszünk több időt fordítani a lényeges, ám az év többi részében gyakran elhanyagolt lelki dolgokra is.

Vicces karácsonyi köszöntők a szép pillanatokért

Akarva-akaratlanul is megpróbálunk ilyenkor jobban figyelni másokra is, mivel be kell vallanunk, hogy a sok rohanás közepette elég ritkán szánunk minőségi időt szeretteinkre, barátainkra. Ha nem hagyjuk, hogy a bevásárlás-takarítás-készülődés kényszerítő hármasa a legszebbnek készülő pillanatokat is elrontsa, akkor ezek a napok olyanok lehetnek a lelkünknek, mint egy igazi kényeztető elixír, ami után nem csak a fizikai pihenés miatt indulnak könnyebben a munkás hétköznapok. Persze könnyen rossz vágányra terelhet bennünket a világ által sugallt számtalan elvárás, ami sokszor csak a külsőségekre fekteti a hangsúlyt. Az egyensúlyt megtalálni nem könnyű, de természetesen nem lehetetlen, és egy idő után mindannyian rájövünk arra, hogy nekünk hogyan telik a legkellemesebben az ünnep. A karácsonyról persze nem csak komoly hangnemben lehet beszélni, hiszen helye van ezekben a napokban az önfeledt örömnek, nevetésnek is.

Egyre népszerűbbek az utóbbi időben a vicces karácsonyi köszöntők, amelyeket sms-ben vagy facebook üzenetben küldenek egymásnak a rokonok, barátok. Ezek a frappánsan megfogalmazott, rövid szövegek mindamellett, hogy mosolyt csalnak az arcunkra, jelzik azt is, hogy az ünnep forgatagában nem feledkeztünk el azokról sem, akiktől fizikailag távol vagyunk. Talán nem is gondolunk sokszor bele abba, hogy egy pár sorban is benne tud lenni az, ami nem hagyja kihűlni a régi barátságokat, vagy elgyengülni a rokoni szálakat.

Persze azért arra is figyelni kell, hogy ki az, akinél a vicces karácsonyi köszöntők jó választásnak bizonyulnak, és kinél jobb inkább a hagyományos köszöntésnél maradni. A nagymamánknak például lehet, hogy nem a legjobb ötlet egy ilyen üzenettel áldott ünnepet kívánni, hanem sokkal találóbb választás, ha felhívjuk, vagy meg is látogatjuk, a legjobb barátunkat viszont nem is lehetne személyre szólóbban meglepni.