bio kókuszolaj

A bio kókuszolaj alkalmazásának területei

Végre egy természetes és egészséges zsiradék, ami az olívaolajat is megszégyeníti. A bio kókuszolaj ökológiai gazdálkodással termesztett, érett kókuszdió pépjéből hidegen sajtolva kerül előállításra.

A gyártás során a kókusz húsát kézzel távolítják el, lereszelik, mérsékelt hőmérsékleten szárítják, majd hidegen préselik. Így jön létre a nyers, bio kókuszolaj. A teljes gyártási folyamat mindössze néhány órát vesz igénybe, így az olaj megőrzi a minőségét, amennyiben nem adnak hozzá színezéket vagy tartósítószert. Szobahőmérsékleten az olaj szilárd és csak felmelegítés után válik folyékonnyá. A bio kókuszolaj kiváló összetevője az egészséges hideg és meleg ételeknek. Pompás ízének köszönhetően, tökéletesen helyettesíti a sütéshez, főzéshez és pároláshoz használt összes zsiradékot.

Nem tartalmaz koleszterint, könnyen emészthető és nem okoz egészségügyi hátrányokat. A tejallergiában szenvedők vaj helyett is használhatják a bio kókuszolajat. De ez még nem minden! Ugyanis kiváló testolaj is a száraz és érzékeny bőrre.