Strapabíró kerékpárok

A cross trekking tökéletes sportoláshoz

Akik komolyabban benne vannak a biciklizés világában, azok már tudják, hogy a különféle kialakítású modellek, különböző minőségű utakra valók. Akik pedig még csak ismerkednek a témával, azoknak ajánlott kicsit utána olvasni, mielőtt vásárlásra adják a fejüket.

Már a címből is kiderült, hogy ebben a cikkben a cross trekking kerül górcső alá. A hagyományos túrabicikli lecsupaszított változata ez, ami sem sárvédővel, sem pedig csomagtartóval nem rendelkezik, így jóval könnyebb súlyú az előzőleg említetthez képest.

A cross trekking ennek megfelelően nagyobb sebességre is képes, így kifejezetten azoknak ajánlott, akik sportolási szándékkal szeretnék ezt a hobbit űzni.

Arra viszont nagyon oda kell figyelni, hogy ezek a modellek nem szeretik a hegyi terepet, ellenben tökéletesek az aszfaltozott vagy sima dózer utakon. A cross trekking kerékpároknak természetesen női, férfi és gyermek kivitele is létezik, méghozzá megannyi márka kínálatában, így egészen biztosan mindenki megtalálja a számára megfelelőt.