A gumiabroncsok rangsorolása a téli gumi teszt segítségével

A gumiabroncsok rangsorolása a téli gumi teszt segítségével

A téli gumi teszt jelentősége
A téli gumi teszt jelentősége

A gumiabroncs igen fontos része az járműnek, hiszen ez teremt kapcsolatot az autó és az úttest között. Ezért fontos, hogy vásárlás előtt megismerjük az egyes abroncsok erényeit és esetleges hiányosságait is. Ezt könnyen megtehetjük, ha átnézzük a különböző téli gumi teszt során elért eredményeket.

Ilyen teszteket bőven találunk az interneten is, hiszen több autóklub és egyéb szakmai szervezetek is végeznek teszteket. A téli gumi teszt során minden fontosabb jellemzőit megvizsgálják az abroncsoknak.

Így nagy figyelmet szentelnek a tapadásnak, a vezethetőségnek és az egyes abroncsokkal elérhető fékutak hosszának is. Ezek mellett azt is nézik, hogy a gumik milyen gyorsan kopnak, hogy mennyi üzemanyagot fogyaszt a jármű az abroncs használata során.

Ezzel a téli gumi teszt elég kiválóan rávilágít az abroncsok előnyeire és hátrányaira egyaránt. Ez megkönnyíti a döntés meghozását a vásárlás során. A szakmai szervezetek ki is értékelik a téli gumi teszt során kapott értékeket és ennek alapján felállítanak egy rangsort a gumiabroncsok között.