A tea sokoldalú felhasználása

A tea sokoldalú felhasználása

Tea
Tea

A tél közeledésével egyre inkább háttérbe szorulnak a jeges, hideg hűsítők és a forró italok veszik át a helyüket. Ilyenkor megnő a kereslet a tea iránt.

Nemcsak azért, mert a forró, ízletes ital felmelegít a hűvös időben, hanem sokan fogyasztanak ilyenkor immunerősítő gyógynövényből készült főzeteket, amelyek hatékony megoldást jelentenek a betegségek megelőzésében. A megfázás leküzdésében is fontos szerepet játszik a forró citromos tea, de a vitaminszükségleteinket is pótolhatjuk ezek segítségével.

Számos gyógynövény is segítségünkre lehet a betegség elleni küzdelemben. Ezeket begyűjthetjük mi magunk is a nyár és az ősz folyamán, ha rendelkezünk kellő növényismerettel, de megvásárolhatjuk a különböző szaküzletekben és internetes áruházakban.

A tea azonban élvezeti cikként is fogyasztható. Baráti beszélgetések során vagy az esti filmezés mellett, jólesik egy ízletes gyümölcsös forró ital. Egyes kultúrákban pedig komoly hagyományai is vannak a teázásnak, gondoljunk csak a japán teaszertartásokra vagy az angolok ötórai teázására.