vérnyomásmérő

A vérnyomásmérő helyes működéséről

Vannak olyan helyzetek, amikor nem kerülhetjük el a kötelező vérnyomásnak a mérését. Ehhez ma már létezik csuklós vérnyomásmérő, de megvásárolhatjuk a felkaros típust is. Sokan nem éreznek különös panaszokat a mindennapjaik során, azonban ez nem jelenti azt, hogy nem szükséges a mérés.

Rengeteg betegség létezik, ami abból indul ki, hogy valakinek huzamosabb ideig az egekbe szökik a vérnyomása, ezért mindenképpen érdemes figyelni rá. Amikor megbízható értéket akarunk kapni, akkor érdemes reggel, szinte egyből a felkelést követően ellenőrizni az értékeket. Miközben magunkra szereltük a gépet, fontos, hogy ne mozogjunk, ne beszéljünk és próbáljunk semleges dolgokra gondolni.

Ha nem szólalunk meg, de fejben teljesen máshol járunk, az meglátszik a kapott számokon. A legújabb eszközök már digitálisak, így nekünk csak egy gombot kell megnyomnunk, a többit a vérnyomásmérő végzi el helyettünk. Válasszuk ki azt a vérnyomásmérőt, ami a leginkább alkalmazkodik az életkörülményeinkhez, vagyis méretben és pontosságban is számíthatunk rá.