Az egyedüli ír whiskey

Az egyedüli ír whiskey

Feledhetetlen whiskey
Feledhetetlen whiskey

Skóciának, Kanadának és Japánnak is megvan a sajátos módja a whiskey ital elkészítését tekintve. Ezen országok mellett, említést érdemel Írország is, amelyiknek egyedi recept alapján készített whiskey van a tulajdonában. Ezeknek talán a leginkább szembetűnő kvalitása, hogy háromszor párolják le. Az ír gyártók, hagyományos értelemben a kisüsti lepárlást alkalmazták, azonban manapság már nem ezt a megoldást helyezik előtérbe.

Napjainkban, inkább a kevert whiskey típusokhoz, amelyeket blendednek is neveznek, lepárlótornyot felhasználó állandó lepárlást használnak. A szabályok szerint, a speciális ír fajtát természetesen Írországban kell elkészíteni úgy, hogy az adott szeszesital legalább három évig fahordóban kell érlelődjön. Azonban, sok esetben ez a folyamat négyszer is tovább tart.

Ez az állam híres a single malt, single grain, blended, illetve a csakis itt előállított pure pot still whiskey fajtáról. A sokak által látogatott www.bareszkozok.hu honlapon, az ír típus mellett, egyéb változatok is megvásárolhatóak, mint például a japán fajta.