ekcéma baba

Az ekcéma komoly teher a babáknak

Sajnos kimondottan sok olyan kellemetlenséget okozó tényező van az életünkben, amelyek komolyan megkeseríthetik a mindennapjainkat. Egy felnőtt esetében ez teljesen mást jelent, mint amikor az ekcéma baba korban kerül előtérbe. A tehetetlen kisdedek ugyanis teljesen ki vannak szolgáltatva a betegségeknek és csakis a szülőkön múlik, hogy ez mekkora méreteket ölt. Az atópiás dermatitisznek több formája létezik.

Enyhébb lefolyása esetén csak kisebb bőrpirosodás jelenik meg, de ez elmehet egészen a felhólyagosodott és kifakadt, majd nagyobb terjedelmű sebek keletkezéséig. Amennyiben az ekcéma baba testén egyre jobban észrevehető, akkor komolyan gyanakodni kell arra, hogy valami a környezetben lehet a fő kiváltó tényező.

Általában allergián keresztül fejlődik ki, így a kutya- és macskaszőrtől kezdve, bármilyen mesterséges anyagig ludas lehet benne. Érdemes mihamarabb nekilátni a tünetek enyhítésének, amiben a HerbArting készítményei élen járnak. A fürdetőkrém, körömmvirágos testápoló, vagy éppen a lanolinos-ligetszépe olajos popsikenőcs az ekcéma baba bőrén a visszaszorításban hatásos fegyvernek minősül.