örökzöld növények

Az örökzöld növények gyönyörű látványt nyújtanak

Amellett, hogy szebbé varázsolják a kertet, tisztítják a levegőt, tompítják a zajt, szóval rendkívül fontos feladatokat látnak el. Az örökzöld növények minden évszakban mesés látványt nyújtanak.

Az ültetés után az öntözésre is figyelmet kell fordítani, így a szükséges vízmennyiség biztosítása lényeges. Nyilvánvaló, hogy a nyári meleg hónapokban többszöri locsolást igényelnek. Arra viszont ügyelni kell, hogy a kora reggeli vagy a késő esti órákban kerüljön sor rá.

A tápanyagpótlásról sem szabad megfeledkezni, hiszen ahhoz, hogy megfelelően fejlődjenek és életerősek maradjanak, biztosítani kell a szükséges mennyiséget. Az örökzöld növények meghálálják a törődést azzal, hogy egészséges hajtásokat hoznak.

Sokkal ellenállóbbak lesznek a szélsőséges időjárási viszontagságokkal szemben és a kártevők sem okoznak kellemetlen problémákat. Ha társasházban él, viszont rajong ezekért a különlegességekért, akkor sincs probléma. A törpe örökzöld növények által, a teraszt díszbe öltöztetheti. Cserépbe vagy dézsába ültetve is megfelelően növekednek.