Családdal könnyebb tudd lenni a lakástakarék?

Lakástakarékpénztár

Amikor egy fiatal házaspár első közös lakásukra gyűjt, akkor mindenféle módszert be kell vetni, hogy nagyobb legyen az önrész. Ehhez még a lakástakarékpénztárt is választhatja. Egyedül nem egyszerű lakásra pénzt gyűjteni, családdal viszont létezik egy egyszerű, gyorsabb módszer. Ha minél több családtagot von be a lakástakarékba, akkor annál nagyobb lesz a kifizetett összeg.

Egy embernek 20.000 Ft a maximális befizetési összeg havonta. Ha ezt minden családtag megteszi, akkor 4 évre lesznek lekötve a lakástakarék által. Viszont 4 év után igen nagy összeget vehet fel, amiből már elindíthatja a lakásvásárlást. Biztosan Ön is tudja, hogy a hazai lakástakarékpénztárak ingatlancélú támogatást biztosítanak az ügyfeleknek. A lakastakarekpenztarak.hu weboldalon minden információt megtalálhat a különleges lehetőségekkel kapcsolatban. Szeretne Ön is egy kis segítséggel saját lakásra szert tenni?

Ez esetben vonja be a családtagjait is a megtakarítási folyamatba! Természetesen a 30 %-os állami támogatás, ami évente 72 ezer Ft, szintén nem elhanyagolható. Sokat nyom a latba, hiszen a befizetések mellett, az állami támogatás is hozzásegíti a fiatalokat ahhoz, hogy nagyobb összeget kapjanak kézhez a futamidő végén. Amennyiben csak a támogatással megnövelt összeget szeretné felvenni, akkor nem muszáj élnie a felvehető hitellel is.

A lakástakarék havi 60-80 ezer Ft befizetés mellett is garantálja az éves állami támogatást. Nagyszülő, unoka, szülő, gyermek, testvér és házastárs is bevonható a lakástakarék végösszegének növeléséhez. Minél több embert tud bevonni, annál nagyobb összegre tehet szert a futamidő végén. A megoldás a családon belüli annyi szerződés, amennyit csak fizetni bír. A lakástakarék, ha más nevére van megkötve, akkor a családtag Önt megnevezheti kedvezményezettként. A szakértők azt mondják, hogy a lakástakarék esetén a legmeghatározóbb feltétel az idő. Ugyanis kötelezően 4 évre kell megkötni, vagyis előbb nem mondhatja fel és nem veheti fel az összeget. Fontolja meg ezt a kitűnő lehetőséget!