Fogazott ékszíj

Elengedhetetlen a tartalék fogazott ékszíj

Az erő átadás bizonyos alkatrészek között általában különféle kiegészítőkön keresztül történik. Egy motor gyakran több kisebb-nagyobb alkatrésznek is juttat a lendületéből. Ezt olyan módon tudja megtenni, hogy van csatlakoztatva hozzá egy vagy több fogazott ékszíj, ami leadja az energiát és elvégzi a meghajtást.

Azért érdemes ezen kivitel mellett dönteni, mert a hagyományos sima felületű termékekkel szemben ez nagyobb tapadást biztosít. Ettől függetlenül az állandó használat miatt számolni kell azzal, hogy idővel tönkremegy a fogazott ékszíj és újra lesz szükség. Amikor ez bekövetkezik, érdemes tudni, hogy merre találunk minőségi terméket, bár jobb nem megvárni a pillanatot, hanem inkább előre tervezni.

A cvgshop.hu felületén elérhető többféle fogazott ékszíj remek ár-érték arányban vehető meg. A vásárlás során legyünk figyelemmel arra, hogy jól válaszuk ki a méretet, hiszen ezen múlik minden! Magának az alkatrésznek a cseréje gyorsan megtörténhet, amint megérkezett. Legyen tartalékban mindig néhány fogazott ékszíj, hogy sohasem az utolsó pillanatban kelljen utána kapkodni!