Felnőttkorban is kellenek a vicces játékok

Vicces játékok

Minden életszakasznak megvannak a maga elsődleges feladatai és fontos, hogy ezekre elegendő figyelmet fordítsunk. Bár a felnőttek sokszor nem szokták komolyan venni, de a kisgyerekeknek is van dolguk, mégpedig a játék.

Vicces játékok minden korosztály számára

A játszás során szereznek tapasztalatokat a világ dolgairól, a tárgyak tulajdonságairól, az emberek közötti kapcsolatokról. Próbálgatják saját képességeiket, utánzással sajátítják el mindazt, amire majd a felnőtt életben szükségük lesz. Játékaik során fontos az, hogy a felnőttek azokat ne akarják irányítani, befolyásolni, minősíteni. Az a gyerek, aki szabadon kezdeményezhet, úgy és annyit játszat, ahogy és amennyit szeretne, az megtapasztalja azt, hogy van befolyása az eseményekre, jók az ötletei, elképzelései, így felnőtt korában is jobban mer majd kezdeményezni, kreatívabb lesz. Akinek a játékban való részvételét a felnőttek lépten-nyomon kritizálják, alakítgatják, az egy idő után azt fogja érezni, hogy az, amit ő kigondol, nem jó, és ez az alkalmatlanságérzet a későbbiekben is negatívan fogja befolyásolni az életében.

Az első pár évben a szabad játéknak van nagy jelentősége, amihez a legmegfelelőbb eszközök a nem túl kidolgozott, a kreativitásnak is teret adó játékszerek, a későbbiekben, az óvodáskor végétől kezdődően egyre nagyobb szerepet kaphatnak a társasjátékok. Ezeknek eleinte az egyszerűbb változatai a kedveltek, idővel viszont előtérbe kerülnek a bonyolultabb változatok. A vicces játékok is igen népszerűek, gyakran az egész család számára remek kikapcsolódást jelentenek.

Nem csak a játék izgalma jelent ilyen esetekben élvezetet, hanem a vicces jelenetek is fokozzák az élvezetet. Nem szabad azt hinni, hogy a játék öröméről a gyerekkor végével le kell mondani. Az egészséges lelkű felnőtt emberek életéhez továbbra is hozzá tartozik és nagy jelentősége van a mindennapi események feldolgozásában, a feszültségek levezetésében. Ha nem szeretnénk, hogy valami fontos kimaradjon az életünkből, biztosítsunk helyet mindig a vicces játékok, a szórakozás számára!