Gépkezelő jogosítvány 2 hét alatt

Gépkezelő jogosítvány

Manapság egyre inkább észrevehető a szakképesítéssel rendelkező munkaerő hiánya, különösen az építőipar területén. Ennek ismeretében tehát, érdemes lehet szert tenni egy olyan szakképesítésre, ami betölti a keletkezett űrt. Idetartozik például a gépkezelő jogosítvány megszerzése is, ami most megtalálható a Transzport Studium által kínált tanfolyamok között.

A sikeresen levizsgázott tanulóknak ezzel lehetőségük nyílik olyan állások betöltésére, ami megkívánja az emelőgépek kezelését. Idetartozik minden olyan emelő berendezés, ami nem képes a helyváltoztatásra, mint például a villamos emelők vagy a híd- és futódaruk, tehát minden olyan gépezet, ami csak a számára kiépített darupályán vagy rögzített tartóállvány segítségével tud emelni.

A gépkelező jogosítvány birtokában tehát biztosnak mondható az elhelyezkedés az építőipar vagy a logisztika területén, mivel a munkaadók folyamatosan keresik a szakembereket. A képzés 2 hetet vesz igénybe, a vizsgákat is beleértve. Ez idő alatt a tanulók elméleti és gyakorlati oktatás keretében elsajátítják az általános ismereteket, majd megismerkednek a speciális feladatokkal, végül következik a számonkérés írásbeli, szóbeli és gyakorlati formában egyaránt.

A gépkezelő jogosítvány megszerzésének feltételei közé tartozik többek között az egészségügyi alkalmasság, a betöltött 18. életév, illetve a 8 általános iskolai végzettség. A tanfolyamot szervező cég a tanulók segítségére tud lenni a szálláskeresésben is, amennyiben a lakhelyük távol esik a fővárostól.