Interaktív esti programok a digitális kábel tv révén

Interaktív esti programok a digitális kábel tv révén

Digitális kábel tv
Digitális kábel tv

A 21. században a tévézés sokkal interaktívabbá vált. A digitális tv szolgáltató az analóghoz képest már egy jóval fejlettebb technológiát jelent. A kettő közötti különbség a kép minőségében mutatkozik meg, de a hang is sokkal tisztább.

A digitális kábel tv teljesen más műszaki megoldást alkalmaz, mint az analóg, mivel olyan adattranszferáló kábeleken fut keresztül, amelyek képesek nagymennyiségű információ átvitelére. A technológia fejlődésével egyre jobb minőségű adásokat lehet továbbítani a felhasználók otthonába és ma már HD felbontásban is élvezhetőek a műsorok.

A digitális tévézés számos lehetőséget rejt magában, ugyanis ha megfelelő készülékkel rendelkezünk, újabb generációs televízióval vagy dekóderrel a régi egység kiegészítésében, akkor ultra HD, azaz UHD (4K) minőséget is elérhetünk, rögzíthetjük az adásokat, így bármikor visszanézhetünk egy elszalasztott műsorszámot. Készüléktől függően hozzáférhetünk más digitális kiegészítő szolgáltatásokhoz is, mint például az elektronikus műsorújsághoz.