játékkonyha

Játékkonyha a kis szakácsoknak

A képzelőerő és a vizualizáció csodákra képes, amit már a gyermekek szerepjátékaiban is fel tudunk fedezni. Egy játékkonyha pedig tovább erősítheti ezeket a képességeket. Hiszen azáltal, hogy játszanak vele, olyan szituációkat élhetnek át, mint a sütés, főzés, mosogatás, tehát a mindennapi teendők egy részét.

Ezáltal pedig nyugodtan kijelenthetjük, hogy sokkal alkalmasabbá válnak a valódi világra, mint azok a társaik, akik ezt a játékmódot nem ismerik meg. Amennyiben sokat sürögnek-forognak a játékkonyhában, a kommunikációs képességük is nagyban fejlődik. A játékkonyha kiépítéséhez bizony rengeteg elemet be lehet szerezni. Elsőként fontos, hogy legyen egy konyhapult, kagylóval, fiókos szekrénnyel és a többi.

Emellett elengedhetetlen egy sütő és főzőlap beszerzése, amin majd a kis lurkók elkészíthetik a kedvenceiket. Természetesen a tökéletes játékélményért az ételeket, mint a gyümölcsöket, húsokat, sütiket is be kell szerezni. Ami pedig egy játékkonyhában csak hab lehet a tortán, az a komplett teáskészlet.