kertépítés ára

Kertépítés ára: víztakarékosság és ápoltság

Mielőtt bárki komolyan fontolóra veszi a kert teljes átépítését, szeretné tudni, hogy mennyibe is kerül majd a projekt. A kertépítés ára igencsak változó és minden attól függ, hogy a ház tulajdonosa mit szeretne elérni, milyen követelményei vannak. Nyilván az első helyen van, hogy az építés után a lehető legkevesebbet kelljen fordítani anyagilag a kertre.

Ekkor jön a képbe az öntözőrendszer. Lehet, hogy a kertépítés ára megnő emiatt, de az biztos, hogy hosszútávon ez bizonyul a legjövedelmezőbb megoldásnak. Amikor kész a kert, akkor a kezdeti állapotok miatt sok vízre van szükség. Ha adott a locsolórendszer, akkor sokkal hatékonyabban fel lehet használni a rendelkezésre álló vizet.

A víz hatékony felhasználása abban az esetben is nagyon lényeges, ha ahhoz természetes vagy alternatív forrásból jut a tulaj. Az anyagi jelentősége pedig a hálózati víz felhasználásánál jelentős. Az öntözőrendszer a víztakarékosság tekintetében a leghatékonyabb és legprecízebb megoldás, illetve ezzel a kertépítés ára is elfogadhatóvá válik azáltal, hogy az évek során visszahozza a befektetett összeget.

A kertépítés ára egy olyan fogalom, aminek a kielemzésekor nem szabad elfelejteni, hogy milyen hatással lesz majd a kialakítás a kert egészségére. A kertépítés után minden kerttulajdonos elemi érdeke, hogy a növényzetet megóvja a betegségekkel és a környezeti kihívásokkal szemben. Csakis akkor lesz egészséges és szép, ha megkapja a szükséges mennyiségű vizet akkor, amikor arra a legnagyobb igény van.

Mikor elengedhetetlen a vakondháló telepítése?

Magyarországon a vakond egy védett állat, tehát azt megölni vagy bántani nem szabad. Ettől függetlenül valamit tenni kell ellene, ha sok gondot okoz a kertben. A vakondháló telepítése a díszgyep megóvását jelenti, illetve a szorgos állat távol tartását.

Főként azokon a területeken kötelező ez, ahol nagy a valószínűsége annak, hogy felbukkan. A vakondháló telepítése után el lehet felejteni azokat a csúf túrásokat, amik elrontják a kert esztétikai hatását. A vakondháló telepítése kicsit nehezebb, amikor az automata öntözőrendszer már be lett építve.